The Vivero Letter by Desmond Bagley

The Vivero Letter by Desmond Bagley

The Vivero Letter by Desmond Bagley

The Vivero Letter was written in 1968 by Desmond Bagley.

The fiction story starts as Jeremy Wheale’s brother is killed by a hit man sent by the Mafia. The tragedy revolves around a 16th century gold tray which is a family heirloom. Wheale travels from Devon in the south of England to Mexico and from there to the tropical rain forests of the Yucatán Peninsula. Wheale works with two archeologists as they try to find a legendary hoard of Mayan gold. The treasure is from the lost city of the Mayas, Uaxuanoc.   The Mob are on the trail of Wheale, as are the Chicleros, a deadly group of convict mercenaries as Wheale begins to mistrust his two archeologist friends.

A superb book with lots of action, a clever plot and great locations. Desmond Bagley wrote some of the best highly entertaining thrilers and action & adventure.

Viverobrevet av Desmond Bagley

Viverobrevet skrevs 1968 av Desmond Bagley.

Skönlitteraturen börjar när Jeremy Wheales bror dödas av en hitman som skickats av maffian. Tragedin kretsar kring en guldbricka från 1500 -talet som är ett arv till familjen. Wheale reser från Devon i södra England till Mexiko och därifrån till de tropiska regnskogarna på Yucatánhalvön. Wheale arbetar med två arkeologer när de försöker hitta en legendarisk skara med maya -guld. Skatten är från den förlorade staden Mayas, Uaxuanoc. Mobben är på spåret av Wheale, liksom Chicleros, en dödlig grupp av dömda legosoldater när Wheale börjar misstro sina två arkeologvänner.

En suverän bok med massor av action, en smart handling och bra platser. Desmond Bagley skrev några av de bästa mycket underhållande thrillrarna och action och äventyr.

Photo by Jimmy Baum on Unsplash

Leave a Reply